Teamcoaching in de praktijk

Modus heeft onlangs teamcoaching mogen verzorgen voor het managementteam van Stichting Radius Leiden. Radius ondersteunt ouderen, chronisch zieken en gehandicapten in Leiden en Oegstgeest  op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Ik ben erg blij en trots met de mooie referentie die we ontvingen:

‘’Door de waan en de drukte van de dag lopen we elkaar op het werk wel eens te makkelijk voorbij. De teambuilding van Modus die op ons pad kwam, was dan ook een fijn cadeau. Al tijdens de voorbereiding werd duidelijk dat leiders Moniek Janssen en Sylvia Melzer maatwerk leveren. Er werd door hen goed doorgevraagd naar verwachtingen en gewenste resultaten en zij gaven hierbij deskundig commentaar. De thema’s waar we mee aan de slag gingen waren verbinding en teamontwikkeling. Moniek en Sylvia maakten op creatieve wijze een verrassend programma waarbij ook tijd werd genomen om goed naar elkaar luisteren zodat we elkaars verwachtingen en standpunten beter zouden begrijpen en daardoor als een hechter team de toekomst tegemoet gaan. 

Modus heeft ons ondersteund met maatwerk, passende methodieken, heldere observaties, scherpe inzichten en democratische ‘wegen’ om op door te gaan, bloot leggen van de stand van zaken van het team, uitdagen van het team om stappen te zetten. En dat alles in een prettige en respectvolle sfeer!

Modus bood ons wat we gevraagd hadden. De workshop heeft ons meer inzicht gegeven in elkaar, in elkaars waarden en in de problemen van het team zoals teamleden deze ervaren. We hebben ervaren dat het belangrijk is om beter naar elkaar te luisteren en elkaars standpunten goed te begrijpen, voordat we keuzes maken voor de toekomst. We bevelen het zeker aan om Modus in te schakelen wanneer een team belangrijke keuzes moet maken.’’

Modus werkt met het gedachtengoed en de methodieken van Organization and Relationship Systems Coaching (ORSC), een opleiding van het CRR (Center for Right Relationships) waarin je wordt getraind om ‘het systeem’ te coachen. Het systeem staat voor een relatie, een team of een organisatie. Het ORSC gedachtengoed is zo rijk dat je steeds weer nieuwe toepassingen ontdekt. Modus gebruikt de ORSC tools in de dagelijkse praktijk en biedt hiermee haar cliënten mooie leerervaringen.

Wilt u dit ook ervaren? Wilt u ook een stap maken uw team? Ik denk graag met u mee. Neem vrijblijvend contact op via www.modusjanssen.nl