Talentontwikkeling

HET STIMULEREN VAN MENSEN EN ORGANISATIES OM TALENTEN TE ONTWIKKELEN

..staat bij modus hoog in het vaandel. Talentontwikkeling gaat over de kwaliteiten van alle medewerkers binnen uw organisatie; niet over een selectief groepje ‘high potentials’.
We noemen dit ‘inclusive talentmanagement’.

 


 

Projecten van Modus betreffen veelal het implementeren van talentmanagement binnen organisaties

Modus hanteert het gedachtegoed van de positieve psychologie dat ervan uitgaat dat ieder mens talenten bezit. Talentontwikkeling gaat daarom over alle medewerkers, niet over een selectief groepje ‘high potentials’. We noemen dit inclusief talentmanagement. Het is de kunst talenten te ontdekken en zo het beste uit ieder individu te halen. Modus helpt u hierbij. We gaan op zoek naar de passie van uw medewerkers. Wat drijft hen? Wat gaat hen erg goed af? Natuurlijk worden medewerkers uitgedaagd om dingen te leren die ze lastig vinden. Modus gelooft echter vooral in aandacht geven aan dingen waarvan mensen enthousiast worden, het verder ontwikkelen van hetgeen ze goed kunnen en minder in ‘proberen beter te worden in wat je niet ligt’.

Uw organisatie heeft verschillende talenten nodig om succesvolle teams te kunnen bouwen. Het gaat erom dat de verschillen juist worden gewaardeerd, dat iedereen kan zijn kwaliteiten kan inzetten en kan doen waarvoor men warm loopt. Collega’s kunnen elkaar benutten en aanvullen. Modus helpt u om te bouwen aan teams waarbinnen alle benodigde talenten vertegenwoordigd zijn. Hierbij maakt Modus gebruik van het groepsprofiel en de online 360 graden feedback tool van psychologisch adviesbureau Iscreen.

Modus werkt met de online Ontwikkel Assessments van Iscreen dat zowel voor individuen als teams kan worden ingezet. Het biedt inzicht in kwaliteiten en ontwikkelpunten, drijfveren en gedragsstijlen van medewerkers. Hiermee worden doorgroei mogelijkheden en belemmeringen duidelijk, of wordt een basis gelegd voor een coaching traject. Kortom het geeft een gedegen input voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen en een advies hoe talenten te optimaliseren.