Kerstmis en bezinning

In de dagen rondom Kerst en Nieuwjaar is er vaak ruimte voor bezinning. Velen kennen het verhaal van Bronnie Ware, die jarenlang als verpleegkundige in de palliatieve zorg heeft gewerkt. Haar patiënten waren mensen die naar huis waren gekomen om te sterven. Ze deelde bijzondere momenten met hen en schreef het boek ‘ top 5 regrets of the dying’. Op de vraag waarvan ze spijt hadden of wat ze graag anders hadden gedaan, kwamen steeds dezelfde thema’s naar voren.
De vijf meest voorkomende antwoorden:   Ik zou willen dat ik …

– de moed had om een leven te leiden waarin ik trouw was aan mezelf

– niet zo hard had gewerkt

– de moed had om mijn gevoelens te uiten

– in contact met mijn vrienden was gebleven

– mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn

Wat achter ons ligt, kunnen we niet veranderen. Maar wat er voor ons ligt, daarmee kunnen we nog alle kanten uit. Misschien iets om de komende dagen over na te denken. Welke keuze wil jij maken in 2018? Ik wens je een fijn Kerstfeest en een heel mooi Nieuwjaar.

www.modusjanssen.nl