De 7 verrassende voordelen van coaching

Regelmatig verzucht een coaching cliënt tijdens de intake: ‘ik heb geprobeerd om zelf een oplossing voor mijn vraag te vinden, maar het lukte niet, dus daarom heb ik contact opgenomen voor coaching’. Het lijkt alsof men het als een zwaktebod ervaart om coaching te zoeken. Zo van: ‘Ik kwam er zelf niet uit en dat is eigenlijk wel zwak’. Niets is minder waar! Het is een teken van kracht om je verder te willen ontwikkelen; om samen met een coach op zoek te gaan naar antwoorden die eigenlijk al in jezelf besloten liggen, maar die je in je eentje niet kan bedenken. Ieder zichzelf respecterende senior manager of CEO heeft tegenwoordig een coach. Waarom zou je het allemaal alleen willen doen? Ik gun iedereen een coach, inclusief mezelf. Coaching heeft namelijk een aantal heel verrassende voordelen:

 1. De coach is 100% voor jou aanwezig
  Tijdens de coaching concentreert de coach zich volledig op jou. Coaching gaat ervan uit dat de cliënt expert is in zijn of haar eigen leven. Het doel van de coach is jou optimaal te ondersteunen in jouw ontwikkelingsproces en alles in te zetten wat daarbij behulpzaam is.
 2. Coaching helpt je te reflecteren op je waarden
  Coaching haalt je uit de hectiek van alledag om stil te staan bij vragen als: ‘wat zijn mijn belangrijkste drijfveren, wat wil ik uit het leven halen, waarvan word ik gelukkig?’ Dit helpt je om meer conform je waarden te leven en meer te gaan staan voor wie je bent.
 3. Coaching helpt je je talenten optimaal te benutten
  De meesten van ons kennen het gevoel van ‘in je kracht zijn’. Als je dingen doet waar je van nature goed in bent, dan gaat het je gemakkelijk af, lever je zonder veel moeite toegevoegde waarde en kom je in een soort flow terecht. Als coach heb ik een rotsvast geloof in de talenten die ieder mens bezit en het is mijn passie dat potentieel tot bloei te laten komen.
 4. Coaching ondersteunt jouw emotionele groei
  Coaching richt zich behalve de cognitie -alles wat zich in ons hoofd afspeelt- ook op de informatie die ons hart en gevoel geven. Onze kennis, gedachten, meningen en ideeën bieden veel aanknopingspunten. Daarnaast helpt de coach je om meer je hart te laten spreken en meer naar je gevoel te luisteren.
 5. Coaching helpt om in balans te komen en te blijven
  In mijn coachpraktijk heb ik in toenemende mate te maken met vraagstukken rondom overbelasting, stress, paniek en burn out. Overspannenheid is volksziekte nummer één in deze tijd. En de cliënten worden steeds jonger. Dit baart me zorgen. Coaching kan helpen om tijdig bij te sturen, tijdig andere keuzes te maken in werk en privéleven, zodat een burn out of zware depressie kan worden voorkómen.
 6. Coaching helpt om je relaties te verbeteren
  Het klinkt als een open deur, maar als je goed voor jezelf zorgt, ben je een fijnere partner, collega of vriend. Als jij in overeenstemming met je waarden leeft, je talenten gebruikt, in je kracht en emotioneel in balans bent, beïnvloedt dat je relaties op een positieve manier.
  Daarnaast werkt coaching als een spiegel. Je krijgt meer zicht op je gedrag en hoe anderen jou ervaren. Je wordt je ervan bewust dat je niet de ander, maar alleen je éigen gedrag kan veranderen. Coaching geeft handvatten hiervoor.
 7. Coaching biedt verrassende werkvormen
  Heb je weleens een visualisatie gedaan? Heb je weleens kennis gemaakt met organisatie opstellingen? Deze en andere werkvormen worden tijdens de coaching op maat aangeboden.
  Het is enorm leerzaam en inspirerend. Modus biedt bovendien -in samenwerking met Iscreen– de mogelijkheid om met behulp van online vragenlijsten je karakterprofiel en communicatiestijl in kaart te brengen, hetgeen veel nieuwe inzichten oplevert.

Nieuwsgierig geworden wat coaching voor jou zou kunnen bieden? Aarzel niet langer en neem vandaag geheel vrijblijvend contact op via www.modusjanssen.nl. Ik help je graag verder.