Het oog van jouw orkaan in maart

Een bekende weerspreuk luidt: ‘Maart roert zijn staart’. In maart is er een einde gekomen aan de meteorologische winter van december, januari en februari. Het voorjaar is in aantocht. De dagen worden steeds langer en de zon komt hoger aan de hemel. Toch kan het weer in maart nog behoorlijk stormachtig zijn. De eerste meteorologische lentemaand staat bekend om haar gure weertype met sneeuwbuien.
Hoe stormachtig is het in deze eerste week van maart bij jou? In hoeverre voel jij rust of onrust van binnen?

We leven in een tijd van oneindige mogelijkheden en kansen. We leren dat we zelf het roer in handen moeten nemen. We worden overspoeld door een niet aflatende stroom aan feiten en meningen. Er worden steeds hogere eisen aan ons gesteld en wij stellen steeds hogere eisen aan onszelf. Het levenswiel lijkt steeds sneller te draaien.

En toch is er ook altijd stilte in het oog van de orkaan. Het is een geruststellende gedachte dat er altijd toegang is tot deze innerlijke stilte. In de stilte kan je op krachten komen. Het brengt emotionele veerkracht en mentale alertheid. Het is een manier om in de wereld te staan zonder beïnvloed te worden door de onrust en voortdurende veranderingen om ons heen.

Kinderen weten van nature waar het oog van hun orkaan is. Ze zoeken als vanzelf deze stilte op als ze daar behoefte aan hebben. Sommige volwassenen zijn deze ‘kunst’ niet kwijtgeraakt en kunnen opgaan in de creatieve flow van een hobby. Anderen gaan sporten, wandelen in de natuur of yoga beoefenen. En weer anderen zijn gewoon aanwezig in het moment en doen helemaal niets.

Coaching is een manier om op zoek te gaan naar het oog van jouw orkaan, naar jouw kracht.
Interesse? Neem contact op via contact@modusjanssen.nl