Oproep september: Boosheid en de Bromo vulkaan op Java

Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan boosheid denkt?

Bij mij is dat een borrelende vulkaan die op enig moment, als de krachten sterk genoeg zijn, tot uitbarsting komt. Deze zomer heb ik op Java vlak na zonsopgang deze foto van de actieve Bromo vulkaan (2392m) gemaakt. Wat een imposant oer-geweld!
De oer-energie van een oprechte uiting van boosheid kan overdonderend zijn. Het is een bevrijdende ontlading die enorm kan opluchten. Maar …… de vulkaan heeft vaak een verwoestende werking naar de omgeving toe. Zo is het ook bij boosheid. Ongecontroleerde boosheid kan veel kapot maken, zowel in jezelf als tussen mensen onderling.
Wanneer reageer jij boos? Wat doe je dan zoal? Wat voel je?
Wij zouden het fijn vinden als je jouw antwoorden op deze en andere vragen met ons wil delen!
Sylvia Melzer en ik doen namelijk een onderzoek naar het thema boosheid en vragen jouw hulp door het invullen van een korte vragenlijst. Het kost slechts enkele minuten en de antwoorden worden anoniem verwerkt. Als je de resultaten van het onderzoek wil ontvangen laat dan je mailadres achter.

Doe je mee? Ga direct naar de vragenlijst

Je kunt ook eerst verder lezen over de aanleiding voor dit onderzoek over ‘boosheid’. Als coaches werken we (uiteraard) continu aan onze eigen ontwikkeling en verdere professionalisering. We doen dit bijvoorbeeld door deel te nemen aan intervisie, onder meer met beroepsgenoten bij de associatie voor coaching. Hier is het idee geboren om met elkaar inhoud te geven aan een ‘toolkit’. In subgroepen werken we thema’s uit en bieden we elkaar theorie, informatie, methodieken, oefeningen en ‘best practices’. Zo bouwen we aan een verdere professionalisering van ons vak en zetten we dit alles in om onze cliënten nog beter te van dienst te zijn. Wij werken aan het thema boosheid. Met jouw input help je ons om de professie van coaching weer een stapje verder te brengen. Natuurlijk delen we onze bevindingen daarna graag met jou, zodat jij er ook van kunt profiteren.

Tot slot de Bromo vulkaan. Deze vulkaan wordt ook wel de ‘Brommende Bromo’ genoemd, vanwege het voortdurend brommende geluid dat de vulkaan voortbrengt. Bij helder weer is de zonsopgang schitterend en behoort tot de mooiste ervaringen die Java te bieden heeft. Na beklimming van een trap met 249 treden die onder het lavazand zijn bedolven bereik je de top van de vulkaan. Vanaf de rand van de krater kijk je in de diepte, waaruit witte rook en zwaveldampen opstijgen. Onvergetelijk!

Alvast heel hartelijk bedankt voor je medewerking!

 de vragenlijst

Sylvia Melzer Training ǀ Coaching sylvia@sylviamelzer.nl 06-12071801 http://www.sylviamelzer.nl/

Moniek Janssen, Modus Coaching & talentontwikkeling contact@modusjanssen.nl www.modusjanssen.nl