Hoe running therapie de kans op jouw droombaan vergroot

Zondag 15 januari om 15.30 uur te zien bij het RTL programma ‘van passie naar droombaan’

Wat is running therapie?
Running therapie wordt ingezet om mensen te leren ervaren wat een rustig duurloopje kan opleveren voor het welbevinden. Bij running therapie gaat het om het plezier dat je eraan beleeft en totaal niet om de loopprestatie. Bijna iedereen kan het! Running therapie wordt afgestemd op hetgeen de cliënt wil en kan. Velen zullen herkennen hoe heerlijk het is om het brein tot rust te laten komen door hardlopen. De denkmachine wordt even in een andere versnelling gezet. Ik wil cliënten graag laten ervaren hoe goed het je doet om buiten in de natuur, veilig samen met je running therapeut, een rondje te joggen. Bijna iedereen voelt zich na het hardlopen beter dan ervoor: meer ontspannen, rustiger en ziet het leven vrolijker. Uit onderzoeken blijkt een gunstige effect van running therapie op het welbevinden. Het is bewezen dat depressieve klachten erdoor verminderen.

Voor welke mensen of bij welke klachten is running therapie geschikt?
Running therapie is zeer effectief voor mensen die niet in hun kracht zijn door stress, burn-out, depressie en angst. Maar het is zeker ook zinvol voor mensen die middels hardlopen willen ontspannen, willen werken aan hun algehele gezondheid en voor wie de stap naar een reguliere loopgroep te groot is, bijv. omdat ze nog nooit hebben gesport of omdat ze een groot overgewicht hebben.
Wat ik erg mooi vind aan running therapie is dat, wanneer cliënten dit met enthousiasme oppakken, het vaak het begin is van een grotere verandering. Mensen hebben meer energie, meer zelfvertrouwen en komen meer in hun kracht. Daardoor durft men ook op andere terreinen voorzichtig stappen te gaan zetten.

Wat is het verband tussen running therapie en jouw droombaan?
Running therapie is meestal van toepassing op mensen die niet lekker in hun vel zitten. Als je niet in je kracht zit straal je dit vaak uit en is het lastig om een nieuwe baan te vinden. Running therapie levert je meer energie op. Je krijgt meer focus, een betere concentratie en je bent beter in staat om keuzes te maken. Dit alles helpt je enorm bij het zoekproces naar een nieuwe baan.

Ik coach regelmatig cliënten met loopbaanvraagstukken. In situaties waarin mensen ‘vast’ zitten door stress, angst en overbelasting  kan in aanvulling op coaching veel winst worden behaald door lichaamsbeweging. Voor velen is dit vanzelfsprekend. Zij hebben sport geïntegreerd in hun dagelijks leven. Voor anderen is dit erg lastig. Zij ervaren een drempel om te gaan bewegen. Omdat ik heb gemerkt hoe effectief het combineren van coaching en lichaamsbeweging is, ben ik gecertificeerd running therapeut geworden. Modus biedt cliënten hiermee de mogelijkheid om naast coaching ook running therapie te volgen.

Hoe ziet een traject Running therapie eruit?
In een programma van 10-12 weken wordt rustig toegewerkt naar een duurloopje van ongeveer 30 minuten. Modus biedt running therapie op individuele basis en in groepjes van 2-6 personen. Van cliënten wordt gevraagd om naast de wekelijkse running therapie ook zelfstandig 2 keer per week te oefenen. Running therapie kan separaat worden gevolgd of in combinatie met coaching. Modus maakt programma’s  op maat. Meer weten? Aarzel niet en neem contact op via www.modusjanssen.nl